3,5 kilometer motorvej med seks spor indvies snart ved Vejle

Trafikanterne får snart en smagsprøve på efterårets glæder med seks motorvejsspor mellem Skærup og Vejle Nord. Vejdirektoratet indleder nu slutspurten på de 3,5 kilometer motorvej mellem til- og frakørsel 61 Vejle Syd og til- og frakørsel 60 Vejle Nord.

Strækningen mangler kun det sidste asfaltlag og afstribning, før trafikanterne har seks spor at køre på. Hvis alt går som planlagt, så sker det i slutningen af juni.

- Jeg synes, det er en lille lækkerbisken, vi serverer for trafikanterne. Når vi har afsluttet det kommende asfalt- og stribearbejde, ja så kan trafikanterne snuse til, hvordan det bliver til efteråret, når vi er helt færdige, siger projektleder i Vejdirektoratet Robin Højen Madsen.

Arbejdet på strækningen bliver udført i aften og nattetimerne mellem klokken 18.00 og 06.00. Arbejdet starter i norgående retning søndag den 2. juni klokken 18 og varer frem til mandag den 10. juni klokken 06. Arbejdet betyder, at der aften og nat kun er et spor farbart i nordgående retning. Trafikken kan køre normalt i sydgående retning.

Motorvejen lukker helt en enkelt nat

I forbindelse med arbejdet bliver det en enkelt aften og nat nødvendigt helt at lukke motorvejen i nordgående retning mellem 61 Vejle syd og 60 Vejle nord. Det sker onsdag den 5. juni klokken 18. Trafikken bliver ledt ned gennem Vejle by. Motorvejen åbner igen klokken 6 torsdag morgen.

Ligeledes bliver frakørselsrampen i nordgående retning på 60 Vejle Nord lukket for trafik torsdag den 6. juni klokken 19.00 til 08.00 og fredag den 7. juni klokken 20.00 til 08.00. Der bliver lagt asfalt på rampen i de to nætter.

- Natarbejdet på motorvejen vil ikke genere de daglige pendlere med begrænsninger i kørebaner, men trafikanterne skal alligevel køre meget forsigtigt, da der i ugens løb ikke vil være striber på vejen. Det udfordrer mange trafikanter, fortæller projektleder Robin Højen Madsen.

- Vi ved af erfaring, at mange trafikanter bliver lidt usikre, når der ikke er vejstriber at forholde sig til. Derfor skilter vi også meget grundigt om, hvordan man skal forholde sig. Vi opfordrer dog til at alle kører ekstra forsigtigt i hele ugen fra den 2. juni til den 10. juni – både dag og nat, siger han.

Hastighedsbegrænsningen på strækningen bliver både dag og nat maksimalt 80 km/t.

Sydgående spor asfalteres i uge 25

Mellem den 16. juni og den 23. juni er det så de sydgående spors tur til at få asfalt og striber på. Her gælder de samme forholdsregler for trafikanterne. Motorvejen vil ligeledes være spærret en enkelt nat i sydgående retning.

Når asfaltarbejdet er overstået i sydgående retning, så er der seks spor på strækningen i begge retninger – men altså kun på en strækning på 3,5 kilometer. Resten af motorvejudbygningen på i alt 13 kilometer åbner til efteråret.

Dagens Gossip