36-årig tiltalt for syv grove røverier og drabsforsøg

Skrevet af admin

23/10/2014

Mest læste i dag

Syv røverier, et forsøg på røveri, et drabsforsøg, et tyveri og besiddelse af en ulovlig kniv på 20 centimeter.

Den omfattende kriminalitet mener anklagemyndigheden, at en 36-årig mand begik på kun to uger sidste år i slutningen af oktober og starten af november i København.

Gerningsmanden til røverierne blev kendt ud navnet "Blomsterrøveren", fordi røverturnéen ifølge anklageskriftet blev indledt i butikken Paradis Blomsten 24. oktober.

Den 36-årige er tiltalt for at snitte en indehaver i hånden og på armen samtidig med, at offeret fik et slag i hovedet med en jernstang. En anden indehaver af forretningen fik et stiksår i baglåret, men gjorde så meget modstand, at røveren måtte flygte uden udbytte.

Ifølge anklageskriftet fortsatte den 36-årige de efterfølgende dage med røverier mod en Bagelforretning, et vaskeri, grillbaren "Harrys Place" og en Matas.

4. november slog røveren igen til i et særdeles groft røveri mod en blomsterforretning ifølge anklageskriftet. Indehaveren af "De Fire Årstider" fik et slag i ansigtet og ni knivstik, hvor de fem ramte maven og de resterende i benene.

Indehaveren af butikken var i livsfare, og det grove røveri med de mange knivstik takserer politiet til drabsforsøg.

Den 36-årige er også tiltalt for i dagene efter det grove røveri at have begået tyveri i en minibus samt endnu et røveri mod en frisør.

Det samlede udbytte for den 36-årige ved røverierne løber ifølge anklagen op på omkring 65.000 kroner.

Den 36-årige nægter sig skyldig i anklagerne.

Retssagen begynder som en nævningesag i Københavns Byret 27. oktober, og der forventes dom i sagen 28. oktober.

/ritzau/