36 mister livet under cyklon

Mahasen lagde ud med vindstød på op mod 100 kilometer i timen, men tog af i styrke, efterhånden som den bevægede sig ind over land.

»Vi har været heldige,« siger Shamsuddun Ahmed, vicedirektør for landets meteorologiske institut, til AFP.

Ikke desto mindre har flere mennesker mistet livet på grund af cyklonen, både til lands og til vands. I selve Bangladesh er 14 blevet dræbt, mange på grund af væltede træer, mens 22 druknede personer, der formodes at stamme fra nabolandet Myanmar, er skyllet op på en strand i det sydøstlige Bangladesh.

Til AFP fortæller politichefen fra byen Cox’s Bazar, Mohammad Azad Mia, at de druknede er identificeret som medlemmer af det muslimske Rohingiya-mindretal fra Myanmar.

De har været savnet siden mandag, hvor deres båd kæntrede, mens de forsøgte at flygte fra cyklonen. Yderligere 31 personer fra båden savnes fortsat og formodes druknede.

I Myanmar er omkring 70.000 personer blevet evakueret forud for stormen, men mange fra Rohingiya-samfundet har ifølge internationale medier nægtet at følge evakueringsordren af frygt for, at de lokale myndigheder ikke ville lade dem komme hjem igen.

Omkring 200 mennesker blev sidste år dræbt i sammenstød mellem muslimer og buddhister i Myanmar.

Dagens Gossip