38-årig risikerer forvaring for dødsvold

Statsadvokaten lægger op til en tidsubestemt forvaringsdom i en sag om vold med døden til følge fra Handbjerg ved Struer. Det fremgår af anklageskriftet i sagen, som Ritzau har fået aktindsigt i.

I sagen blev en 50-årig mand i oktober 2011 brutalt overfaldet i sit hjem. Efter overfaldet lå manden i koma i godt tre uger. 21. november 2011 afgik han ved døden.

Tre personer, to mænd og en kvinde, er fængslet i sagen, og anklagemyndigheden vurderer altså den 38-årige BBP til at være så farlig, at man overvejer at kræve ham idømt forvaring.

I modsætning til en almindelig fængselsstraf er forvaring tidsubestemt, og den dømte kan først løslades, når både læger og en dommer vurderer, at det er forsvarligt.

Den tiltalte kvinde er 20 år gammel, mens den anden mand, som efter anklagemyndighedens opfattelse deltog i overfaldet, er 27 år gammel.

Efterforskningsleder Gert Østergaard fra lokalpolitiet i Holstebro har tidligere fortalt til Ritzau, at alle tre er kendt af politiet i forvejen.

Af sagens anklageskrift fremgår det, at overfaldet har været særdeles voldsomt. I hvert fald ud fra offerets skader at dømme.

Manden fik brækket næsen og flere ribben og pådrog sig desuden en blødning i hjernen. Derudover flækkede hans brystben, og det ene øre blev revet delvist af.

Motivet til overfaldet er endnu ikke kommet frem, blandt andet på grund af et referatforbud i forbindelse med de hidtidige retsmøder.

Det fremgår dog af anklageskriftet i sagen, at de tiltalte efter anklagemyndighedens opfattelse efter det dødelige overfald stjal et stereoanlæg og flere højttalere fra manden.

Sagen begynder ved Retten i Holstebro den 22. oktober, hvor tre dommere og seks nævninger i første omgang skal vurdere, om de tiltalte er skyldige.

Der ventes dom den 19. november.

 

Dagens Gossip