38-årig sigtet for salg af 4,4 ton hash

Manden, der blev anholdt hos et familiemedlem på Nørrebro, er 38 år, og han skal ifølge politiet have arbejdet sammen med en 42-årig medgerningsmand. Sidstnævnte er fortsat på fri fod.

»Anklageren vil begære lukkede døre (ved grundlovsforhøret, red.), blandt andet fordi vi fortsat leder efter en 42-årig formodet medgerningsmand. Vi mener at kunne bevise, at de to mænds aktiviteter har forbindelse til hashsalget i Pusherstreet på Christiania,« siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Afdelingen for organiseret kriminalitet hos Københavns Politi.

Politiet fik nys om hashhandlen, da man efterforskede en anden sag. Her blev seks personer fra, hvad politiet opfatter som et kriminelt netværk af narkohandlere, anholdt i juli, og mere end 300 kilo hash og halvandet kilo kokain blev beslaglagt.

»Det stod ret hurtigt klart, at en stor del af hashen ikke kunne relateres til det kriminelle netværk, der stod bag den oprindelige sag. Ved et intensivt opklaringsarbejde fik vi mistanke til to danske mænd på henholdsvis 38 år og 42 år,« forklarer Steffen Thaaning Steffensen og fortsætter:

»Og vi vurderede, at vi kun havde set toppen af isbjerget, og at de to mænd havde omsat ikke mindre end cirka 4,4 ton hash inden for de seneste tre år.«

De to har siden været eftersøgt, men det er lykkedes dem at skjule sig for politiet - frem til mandag, hvor den 38-årige blev anholdt.

»Vi er meget tilfredse med det foreløbige resultat af denne målrettede efterforskning. Hvis vi regner med, at der går cirka 0,5 gram hash på en joint, så svarer vores sigtelse til opbevaring og håndtering af en joint, der rækker fra Politigården i Københavns til Bruxelles. Og med 50 kroner per gram svarer sigtelsen til en omsætning på cirka 222 millioner kroner,« lyder det fra Steffen Thaaning Steffensen.

Bliver den 38-årige fundet skyldig i sigtelserne, risikerer han op til ti års fængsel.

Dagens Gossip