38-årig varetægtsfængslet for 4,4 ton hash

Manden blev anholdt i går i en lejlighed på Nørrebro. Politiet leder fortsat efter en 42-årig man, der skulle stå i ledtog med den fængslede.

De to er mistænkt for at omsætte over 4,4 ton hash med en gadeværdi på 222 millioner kroner.

- Det er Københavns Politis strategi at gå målrettet efter de organisiserede kriminelle, der står bag den åbenlyse hashhandel i Pusherstreet. Det gør vi ved at ramme både købere, sælgere og leverandører af hashen. Denne gang har vi taget godt fat i leverandør-leddet, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi.

Den store mængde skal være leveret til hashmarkedet gennem tre år, mener politiet.

Læs også: 38-årig anholdt for at sælge 4,4 ton hash på Christiania

Sagen udspringer af en aktion fra juli, hvor betjente beslaglagde 281 kilo hash, halvandet kilo kokain, 600 gram amfetamin og 2,4 millioner kroner i dansk og udenlandsk valuta

- Det stod ret hurtigt klart, at en stor del af hashen ikke kunne relateres til det kriminelle netværk, der stod bag oprindelige sag. Ved et intensivt opklaringsarbejde fik vi mistanke til to danske mænd på henholdsvis 38 år og 42 år. Og vi vurderede, at vi kun havde set toppen af isbjerget, og at de to mænd havde omsat ikke mindre end ca. 4,4 ton hash inden for de seneste tre år, forklarer Steffen Thaaning Steffensen fra afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns Politi.

Læs også: Skud i numsen førte politi til hashlager

Han mener, at den anholdte mand og hans medsammensvorne har tilknytning til hashsalget på Pusherstreet på Christiania. De har dog holdt sig skjult, og den 42-årige er endnu ikke fundet.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Dagens Gossip