38-årige Samuel Sánchez satsede og vandt i Baskerlandet

Skrevet af admin

07/04/2016

Dagens topnyheder

Veteranen Samuel Sánchez (BMC) viste angreb som i sine bedste dage, da den 38-årige spanier torsdag vandt fjerde etape i Baskerlandet Rundt.

På de 165 kilometer fra Lesaka til Orio timede Sanchez sit angreb perfekt på den sidste knold og fuldførte det med fuld gas på den efterfølgende, korte nedkørsel til målstregen, hvor han vandt med et lille hul ned til favoritfeltet.

Det var veteranens ottende etapesejr i Baskerlandet Rundt, som han vandt i 2012.

En samlet sejr er også indenfor rækkevidde i år, for med to etaper tilbage ligger Samuel Sánchez nummer fire i klassementet - blot otte sekunder efter den nye mand i løbets førertrøje Wilco Kelderman (LottoNL-Jumbo).

Nummer to er Sergio Henao foran sin Sky-holdkammerat Mikel Landa, der mistede trøjen torsdag.

Alberto Contador (Tinkoff) fuldender top-fem, ti sekunder efter Kelderman.

Alberto Contador trådte for alvor an med 13 kilometer til mål, da han sammen med Nairo Quintana rystede mange i favoritfeltet af sig.

Desværre for de to foregik resten af etapen primært som en nedkørsel på våde veje. Hverken Quintana eller Contador udviste lyst til en større satsning i den halsbrækkende disciplin, og de blev begge hentet af alle de nærmeste konkurrenter - samt af de udbrydere, som de havde indhentet og kørt forbi på den foregående bjergside.

På den lille bakke et par kilometer fra mål slugte feltet endegyldigt dagens sidste udbrydere, og Alberto Contador forsøgte sig med endnu et angreb, men Sergio Henao (Sky) og Samuel Sánchez lod ham ikke stikke. Sanchez så sit store moment, fortsatte med fuld gas forbi Contador og satsede alt på nedkørslen en kilometer fra mål.

Den disciplin mestrer Samuel Sánchez, og sejren var som sådan udtryk for en perfekt disposition med kræfterne.

/ritzau/