38. etapesejr til Missilet fra Isle of Man

Der var lagt op til en dag for sprinterne på sjette etape af Giro d'Italia over 169km fra Mola di Bari til Margherita di Savoia.

Det var dog to australiere, der prægede størstedelen af løbet med et langt fælles udbrud. Cameron Wurf fra Canondale og Jack Bobridge fra Team Blanco fik længe lov til at køre solo, da de ikke var nogen trussel i klassementet og holdt forspringet indtil 36 kilometer fra mål.

Afslutningen af etapen blev kørt på en rundstrækning, og her var et kæmpe styrt ved at skabe ravage i topstillingen, da hele feltet bag de styrtende ryttere bogstaveligt talt gik i stå. Blandt andre blev Team Skys Bradley Wiggins fanget, og mens flere grupper anført af FDJ og Omega kørte af sted efter styrtet uden at se sig tilbage, så briten sig pludselig distanceret med næsten et minut.

Men Sky-holdet samlede sig hurtigt om deres kaptajn, og så gik jagten ind på de grupperinger, der havde udnyttet forvirringen til at stikke af.

Kort efter var feltet samlet igen, og så fik man den forventede sprinterafslutning i Margherita di Savoia.

Den disciplin er der ingen, der udfører bedre end missilet fra Isle of Man, Omegas Mark Cavendish, der vandt sin 38. etapesejr i en af de tre Grand Tours, Giroen, Tour de France og Vuelta Espana, da han uimodståeligt hamrede først over linjen som sikker vinder.

I det samlede klassement fører Katushas Luca Paolini fortsat med 17 sekunder ned til Team Skys Rigoberto Uran Uran.

 

 

 

Dagens Gossip