380 kampe mistænkt for matchfixing

Det europæiske politis samarbejde har givet udbytte. Den europæiske politienhed, Europol, efterforsker mulig matchfixing i op mod 380 fodboldkampe.

Også kampe i Champions League og VM-kvalifikationskampe er mistænkt, fortæller Europol på et pressemøde i hollandske Haag.

- Det står klart for os, at dette er den største efterforskning om mulig matchfixing nogensinde, siger Europols chef, Rob Wainwright, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge Europol-chefen er 425 dommere, spillere og andre aktører mistænkt for at være involveret.

Der er mistanke om fusk i 380 kampe i mere end 15 lande. Blandt disse kampe er også en Champions League-kamp spillet på engelsk jord. Europol oplyser ikke noget om hvilke klubber, der spillede kampene, som efterforskes.

Europol kan derimod fortælle, at politiet har afsløret en organiseret kriminel gruppe i Asien, som står bag matchfixingen.

BBC skriver, at Europol har efterforsket sagen i 18 måneder. Bagmændene har tjent otte millioner euro på snyderiet. To millioner euro er udbetalt til aktører, som har bidraget til matchfixingen.

Et spillesyndikat i Asien skal have samarbejdet med kriminelle bander gennem store dele af Europa.

- Efterforskningen har afsløret resultater, som afdækker et stort problem for fodboldens integritet i Europa. Vi har afsløret et omfattende kriminelt netværk, lyder det fra Rob Wainwright.

Mads Øland, der ud over at være direktør for Spillerforeningen ligeledes sidder i bestyrelsen i den internationale spillerforening, Fifpro, tager afstand fra sagerne.

- Der er tale om alvorlig kriminalitet, og det er vigtigt, at Europol efterforsker sager som disse, da sportens organisationer ikke selv kan håndtere det.

- Det starter aldrig med spillerne, men hos de kriminelle. Det er sporten og spillerne, der er ofrene i det her, siger Øland i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip