39-årig dømmes for årelangt sexmisbrug af steddatter

Gennem flere år har en mand fra Videbæk i Vestjylland forgrebet sig på sin nu 17-årige steddatter. Adskillige gange har han haft samleje med pigen og begået andre seksuelle overgreb.

Den 39-årige stedfar erkender sexmisbruget, og torsdag middag er han blevet idømt tre år og seks måneders fængsel ved Retten i Herning for sine overgreb.

Desuden skal han betale 100.000 kroner i erstatning til pigen.

Overgrebene skete fra december 2008 til april 2012, da steddatteren var i alderen 10 til 13 år. Pigen blev blandt andet misbrugt i en skov og i en personbil.

Ifølge anklager Claus Benner fra Midt- og Vestjyllands Politi har politiet tidligere været involveret i sagen, som dengang måtte opgives, fordi pigen afviste misbruget.

Men denne gang har den 17-årige pige fortalt politiet om overgrebene. Og det er en af grundene til, at der blev rejst tiltalte mod hendes stedfar.

Den dømtes forsvarer, advokat Finn Bur Andersen, argumenterede i retten for, at manden skulle idømmes højst to års fængsel.

Anklageren ønskede stedfaren mindst tre og et halvt år bag tremmer.

- Jeg er tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at han skulle idømmes ikke mindre end tre år og seks måneders fængsel, siger Claus Benner.

Da sagen er behandlet som en tilståelsessag, har ingen vidner afgivet forklaring i retten.

Den 39-årige har været i politiets varetægt siden midten af april og er fortsat fængslet.

/ritzau/

Dagens Gossip