39-årig fupper soldat for krigsskadeerstatning

Retten i Glostrup idømte tirsdag manden to et halvt års fængsel, lige som han skal betale penge tilbage til ofrene, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Ifølge anklagen bedrog han en 26-årig tidligere soldat for den erstatning, soldaten modtog, efter at han mistede sine ben i Afghanistan. De to mænd ville i 2010 starte en virksomhed, og som startkapital skulle de hver skyde 2,13 millioner kroner i projektet.

Den 39-årige foregav at have stiftet firmaet og betalt sin andel ind på en fælles firmakonto, hvorefter den tidligere soldat satte sin andel ind på kontoen.

Den såkaldte fælleskonto viste sig dog at tilhøre den 39-årige, der blandt andet nåede at købe en bil, før banken indefrøs de resterende penge, 1,47 millioner kroner, som banken nu skal give tilbage til soldaten. Resten af det oprindelige beløb skal den 39-årige betale tilbage til sit offer.

Men soldaten var ikke den eneste, der blev snydt af den nu svindeldømte mand. Den 39-årige havde også held med at udgive sig for at være jurist og fik på den måde franarret en familie med en handicappet datter 35.000 kroner i salær, efter at han tilbød dem assistance til at føre en retssag for datteren. Også de penge skal nu betales tilbage.

»Tiltalte opbyggede et personligt forhold til ofrene og vandt deres tillid. Det udnyttede han derefter på det groveste,« siger anklager Joy Sinius Clausen, Københavns Vestegns Politi, i en pressemeddelelse.

Og svindelen stoppede heller ikke her. Han er således også dømt for at have forfalsket bankbilag som bevis for betaling af en andelsbolig og begået skatteunddragelse på 788.571 kroner. Skat vil nu inddrive det unddragne beløb, og derudover gav retten ham en skattebøde på samme størrelse.

Dommen i Glostrup var en tillægsstraf til tre års fængsel, som Østre Landsret idømte den 39-årige sidste år for lignende svindel. Han overvejer nu at anke dommen.

Dagens Gossip