39-årig varetægtsfængslet for røveri mod mor og papsøn

Den formodede gerningsmand, som bortførte en mor og hendes 10-årige papsøn og røvede dem, er i et grundlovsforhør torsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Det oplyser vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Søren Ravn-Nielsen.

- Manden er blevet varetægtsfængslet i fire uger i surrogat, da han er anbragt på et psykiatrisk hospital og derfor ikke var til stede i retten. Han nægter sig skyldig, siger Søren Ravn-Nielsen til Ritzau.

Den 39-årige har en psykisk lidelse, men politiet vil ikke oplyse detaljerne om sygdommen.

Ifølge anklager Jeanette Vincentz Andersen er manden sigtet for både særlig groft røveri og frihedsberøvelse af de to.

Røveriet og bortførelsen fandt sted mandag i sidste uge, da den 27-årige kvinde sammen med sin mands 10-årige søn havde været i Netto på Stationspladsen i Haslev ved Næstved.

Da de sætter sig ind i bilen, springer en mand ind på bagsædet og truer dem med en kniv. Han fortæller, at der er tale om et røveri, og at kvinden skal køre fra stedet.

Kvinden bliver herefter beordret til at køre til Møns Bank i Kongsted, videre til Nordea i Rønnede og senere til Sjællandske Bank i Næstved, hvor hun i alle tre tilfælde bliver truet til at hæve kontanter i pengeautomaterne.

Imens bliver den 10-årige dreng tilbageholdt i bilen af gerningsmanden.

Efter at kvinden havde hævet i alt 8000 kroner i kontanter, der alle blev afleveret til røveren umiddelbart efter hævningerne, bad gerningsmanden om at blive sat af ved Rådmandshaven i Næstved.

Efterforskningen skal nu blandt andet følge op på nogle tekniske spor, oplyser Søren Ravn-Nielsen.

- Nu skal vi i gang med at klarlægge omstændighederne ved forbrydelsen, men det kan jeg ikke gå i detaljer med af hensyn til efterforskningen, siger vicepolitiinspektøren.

/ritzau/

Dagens Gossip