3F bakker op om omstridt integrationsuddannelse

Skrevet af admin

10/03/2016

Dagens topnyheder

Fagforbundet 3F erklærer sig tilfreds med den aftale om integrationsuddannelse, som LO og DA har indgået i forbindelse med trepartsforhandlingerne.

Det fastslår forbundsformand Per Christensen overfor fagbladet 3F.

- Der er kontrol, medarbejderne skal inddrages, og ordningen udløber efter tre år.

- Dermed kan det ikke blive udnyttet af de brodne kar blandt uorganiserede arbejdsgivere, siger Per Christensen.

LO og DA er blevet enige om et udspil til en såkaldt integrationsuddannelse (IGU), der skal sikre en mulighed for arbejde og opkvalificering for flygtninge og familiesammenførte, som endnu ikke har kvalifikationer, som lever op til kravene på det danske arbejdsmarked.

Men aftalen var ikke ret gammel, før fagforbundet FOA kritiserede den for at skabe risiko for at sende flygtninge ind af den ene dør og andre ansatte ud af den anden med et opsigelsesbrev i hånden.

Men den vurdering deler 3F, der er en af LO-formand Lizette Risgaards mest afgørende støtter, altså ikke.

- Jeg er tilfreds med aftalen, fordi vi undgår indslusningsløn. Praktiklønnen bliver aftalt i overenskomsten, og vi har fået uddannelse med. Det betyder, at sigtet er ordinært arbejde og uddannelse, siger Per Christensen til fagbladet 3F.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Finn Sørensen, mener derimod, at aftalen er pivåben for misbrug.

- Det er en rystende dårlig aftale. Der er ikke nogen garantier for, at det ikke fører til fortrængning af ordinære job og løntrykkeri, siger han.

Aftalen er indtil nu kun indgået mellem LO og Dansk Arbejdsgiverforening.

Både beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har dog givet den en positiv modtagelse.

/ritzau/