3F: For få unge på erhvervsuddannelser

De unge går i lidt højere grad forbi erhvervsuddannelsernes indgangsdøre end tidligere, når de skal vælge uddannelse. Det sker selvom flere og flere passerer gennem indgangsdørene til uddannelsesinstitutionerne.

Det viser mandagens opgørelse fra Danmarks Statistik.

Heraf fremgår det, at 81,7 procent af de unge, der forlod grundskolen i 2007, var enten færdige eller i gang med en uddannelse efter fem år.

Dog er der et mindre fald i erhvervsuddannelserne på årsbasis. For 2007-årgangen valgte 28 procent en erhvervsuddannelse - hvilket svarer til 19.823 unge. I 2006 var det 28,2 procent eller 19.238 unge.

Ifølge forbundssekretær i 3F, Per Christensen, er det positivt, at flere unge er i uddannelse. Dog er den lidt mindre tilgang til erhvervsuddannelserne et problem.

- Tilbagegangen for erhvervsuddannelserne bekræfter, at der er brug for en særlig indsats for at få flere unge til at vælge den vej, siger han til Fagbladet 3F og advarer:

- Ellers vil Danmark komme til at mangle faglærte i alvorlig grad de kommende år.

Han vurderer dog, at de unge har forstået, at det er vigtigt at uddanne sig, skriver Fagbladet 3F.

Det politiske mål for den danske ungdom lyder på, at 95 procent af en given årgang skal fuldføre en uddannelse. Det skal gerne opnår inden 2015.

- 95 procent er et godt og ambitiøst mål, men det er for overfladisk, at man kun fokuserer på procenten, siger Per Christensen og fortsætter:

- Målsætningen må differentieres, så der komme mere fokus på hvilke uddannelser, der reelt vælges. Så der kan sættes ind, hvor det er nødvendigt, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip