3F-formand erkender fejl i Vejlegårdssagen

3F-konflikten vækker stærke følelser og endte i sommer som en kæmpe sag i pressen.

Mange kunne ikke forstå, hvorfor 3F gik hårdt ind i konflikten med Vejlegårdens ejer Amin Skov, og 3F kom i perioder til at stå svagt i mediernes fortællinger.

Nu sætter 3F-formand Poul Erik Skov Christensen spotlys på egne fejl i den opsigtsvækkende konflikt. Og han bebuder en ny konfliktstrategi i fremtiden, når der skal kæmpes for bedre løn- og arbejdsforhold.

Det var nemlig en hård sommer, fortæller han.

- Hver eneste gang vi prøvede at forklare, at der altså er nogle mennesker, der står i en svag situation - for når arbejdsgiveren skal have sin frihed, spørger han jo ikke om frihed til at vælge den dårligste overenskomst - så fortabte det sig fuldstændigt i mediebilledet. Det var det, jeg synes var hårdt, siger Poul Erik Skov Christensen til Ugebrevet A4.

Dybest set føler Poul Erik Skov Christensen sig dårligt behandlet i sagen, hvor 3F kom til at fremstå som aggressive og uretfærdige. Det er et helt forkert billede, mener formanden.

- Det ramte os hårdt, fordi vi er en organisation, der kan dokumentere, at vi altid har kæmpet for medlemmernes ret. Stået på de politiske barrikader for de svageste i samfundet, uanset om vi taler dagpenge, eller hvad det har været. Derfor var det meget voldsomt at opleve det store had, vi blev udsat for i pressen. De beskæftigede sig hovedsageligt kun med den ene side af konflikten; den lille mand, og der var vi den store. Vi var de onde, siger han til Ugebrevet A4.

3F kom til at stå dårligt i pressen. Det viser en måling, der blev bragt i Jyllands-Posten - her kunne man se, at næsten seks ud af ti danskere var på Vejlegårdens siden i den faglige konflikt.

- Jeg nægter at tro på, at en stor del af den danske befolkning, og en stor del af lønmodtagerne, vil acceptere, at deres egne løn- og arbejdsforhold kan forringes, uden at vi bruger det her konfliktvåben. Det har også vist sig i senere målinger, at sådan ser verden ikke ud. Det kommer an på, hvordan man spørger i sådanne målinger, vurderer Poul Erik Skov Christensen.

Selvransagelsen skal nu munde ud i bedre forberedelse, en mere offensiv strategi og en bedre udvælgelse af faglige konflikter, der skal udkæmpes.

Vigtigheden af faglige konflikter og hvorfor 3F kæmper for gode overenskomster skal stå lysende klart.

- Vores egen forberedelse i forhold til at bruge det stærke våben, som konfliktvåbnet er, skal være bedre. Men også, hvad betyder det, at man ikke har en overenskomst? Betyder det, at man er pligtig til at arbejde seks dage om ugen? Ikke får overtidsbetaling, at man ikke har krav på søn- og helligdages betaling? At man ikke har sikkerhed for uberettiget afskedigelse?, siger Poul Erik Skov Christensen ifølge Ugebrevet A4.

Skulle der sidde arbejdsgivere eller andre derude og slikke sig om munden, så er det ikke en slagen formand, der taler ud. 3F vil fortsætte kampen, lover Poul Erik Skov Christensen.

- Hvis vi i frygt, for hvordan vi bliver behandlet i mediebilledet, ikke tør tage konflikten, når vi når dertil, hvad skulle så bevæge arbejdsgivere til at indgå i seriøse forhandlinger med os. Så selvfølgelig skal vi lære af Vejlesagen, meget endda. Men vi skal ikke lære, at konfliktvåbnet er forældet og tilhører en anden tid. Det skal bare bruges med omtanke, siger han til Ugebrevet A4.

For tiden kører konfliktsagen mellem 3F og Vejlegården ved Arbejdsretten.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip