3F lokker med baltisk fup-firma

Landets billigste fragt, ekstra billige chauffører fra Polen og Estland, med så lidt papirarbejde som muligt, østpriser og nul hviletid.

Sådan sælger transportfirmaet Baltic Trans sig selv i en række bannerannoncer, der i går blev indrykket i de danske medier.

Men ringer man til nummeret i annoncen eller klikker ind på firmaets hjemmeside, havner man i stedet i 3F's kampagne Underbetalt.dk.

- Vi har valgt det her format til at begynde kampagnen med for at provokere danskerne. Men vi har også lavet annoncerne så overdrevne, at man med et skeptisk øje kan se, at det er fup, siger kommunikationschef Nicolai Kampmann.

Annoncerne er en del af en større kampagnestrategi, og fupfirmaet Baltic Trans eksisterer kun som lokkemiddel indtil i morgen, hvor 3F lancerer en mere klassisk kampagne mod social dumping.

På Underbetalt.dk kan læserne klikke på historier om ukrainske, litauiske, rumænske og polske arbejdere, der har arbejdet i Danmark til sulteløn og under umenneskelige forhold.

- Vi tager udgangspunkt i fupannoncerne, som er temmelig overdrevne. Men inde på Underbetalt.dk er det ikke så sjovt længere. Der er der historier om, hvordan østarbejderne er blevet behandlet. Derfor er en central præmis i kampagnen at få folk til at læse om de her skæbner, siger Nicolai Kampmann.

Dagens Gossip