3F rejser erstatningskrav efter ulykke med vindmøllevinge

3F rejser nu krav om erstatning mod det firma, der stod for en særtransport af en vindmøllevinge, som sidste år kostede en lastbilchauffør livet.

Den 61-årige chauffør kom en nat i august kørende ind på rastepladsen Kongsted Syd mellem Ringsted og Køge. Her holdt en særtransport med en stor vinge fra en vindmølle, der ragede cirka 10 meter ud fra bagenden.

Lastbilchaufføren, der kørte under 10 kilometer i timen, overså angiveligt vingen, som han kørte ind. Han blev dræbt på stedet.

- Det er vores klare opfattelse, at den vognmand, der havde ansvaret for særtransporten, burde have sikret, at vindmøllevingen var oplyst, siger Ulla Sørensen, der er ansvarlig for 3F's arbejdsmiljøpolitiske arbejde, til Fagbladet 3F.

3F rejser krav om erstatning på vegne af chaufførens efterladte samlever. Det er krav om forsørgererstatning, og det beregnes efter reglerne i erstatningsansvarsloven, fortæller Jena Juul Holm, der er leder af 3F's juridiske afdeling.

- Vi mener, at den ulykke kunne være undgået, hvis man havde sikret vindmøllen med tilstrækkelig markering eller oplysning, siger hun til Ritzau.

Direktøren for Hjortdal Specialtransport Frank Nørager & Co A/S, der stod bag særtransporten, har ikke ønsket at kommentere erstatningskravet over for Fagbladet 3F.

/ritzau/

Dagens Gossip