3F: Ufaglærte glemmes i dagpengereform

»Ulempen er, at hvis en akademiker tager et HK-job, som han eller hun i virkeligheden er overkvalificeret til, så må HKerne tage ufaglærte job. Den samme mulighed har ufaglærte og kortuddannede ikke. Og slet ikke under en økonomisk afmatning. De er låst fast på en del af arbejdsmarkedet, hvor jobbene forsvinder med stor hastighed,« siger 3Fs formand Per Christensen til fagbladet.

Jyllands-Posten kunne fredag med tal fra tænketanken Kraka konkludere, at regeringens udskældte dagpengereform ellers virker trods lavkonjunktur og mangel på arbejdspladser. Tallene fra Kraka viser nemlig, at andelen, der finder arbejde i de sidste tre måneder op til, at de har været ledige i to år, er vokset fra 14 til 33 procent. Det er sket efter, at dagpengeperioden blev halveret med virkning fra 1. januar 2013.

Men de tal mener 3F i højere grad skal læses som, at to ud af tre stadig har store problemer med at komme i arbejde.

»I virkeligheden er det måske mest værd at bemærke, at trods den forkortede dagpengeperiode så er det altså to ud af tre, som det ikke lykkes for at finde arbejde, selv om de er på vej ud af dagpengesystemet. Det dokumenterer, hvor svært det er,« siger Per Christensen til fagbladet 3F.

Han peger på, at undersøgelsens resultater viser, at der er et stort behov for give kortuddannede mere uddannelse, oplyser 3F.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip