4-årig dreng indlægges med mistanke om en svulst i maven - men lægerne gør en foruroligende opdagelse

En fireårig dreng fra Indien kom på hospitalet med stærke smerter i maven.

Først var der mistanke om, at det kunne være en svulst. Det viste sig at være et yderst sjældent fænomen, som fik lægerne til at spærre øjnene op. Det skriver Daily Mail.

Smerten skyldtes ikke en tumor, men et foster i drengens mave.

Drengen, der er fra landsbyen Kharikabandh i den vestlige Bengal-provins, var født med et foster i sin mave. Fænomenet kaldes Foetus in fetu og er så sjældent, at det sker ved mindre end 1 ud af 500.000 fødsler. Der er kun registreret 200 tilfælde i verdenshistorien.

Lægen Shirshendu Giri udførte en operation på drengen og fjernede fostret i hans mave.

Læs også: Læger opdager 44 år gammelt foster i 84-årig kvinde

- Det døde foster, som havde hænder, ben, negle og et delvist udformet hoved, blev fjernet fra barnets krop efter en lang operation. Drengen har det godt nu og stadig under tæt observation, siger lægen.

Fostret er en parasit
Fænomenet udvikler sig i de tidlige stadier af graviditeten. Hvis en kvinde er gravid med tvillinger, kan det ene foster komme ind i det andet via navlestrengen.

Der bliver det en parasit, som overlever ved at bruge tvillingens krop. Normalt overlever “parasitfostret” ikke efter fødslen, men det kan være livstruende for den levende søskende, hvis det alligevel gør.

I 80 procent af tilfældene bliver fostret fundet i maven. Der har været tilfælde, hvor det er fundet i hovedet.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip