4 enkle ting du skal gøre for at få hurtigere wifi

En langsomt wiki-forbindelse er noget af det mest irriterende, der findes.

På niveau med en belastende sang på hjernen, en sten i skoen eller sand i ens badetøj kan et langsomt wifi drive én til vanvid.

Modsat de glade 90’ere og start 00’ere, hvor vi skulle vente en menneskealder på at routeren - via vores fastnetforbindelse - fik ‘ringet op’ til internettet, er de fleste i dag udstyret med en væsentligt hurtigere internetforbindelse, men det betyder dog ikke, at vores wifi-forbindelser ikke kan gå os på nerverne.

Døjer man med langsomt internet, vil det indledningsvis være oplagt at teste dit internets hastighed. Det kan man gøre på en række internetsider, der kan oplyse din download-hastighed, som er den hastighed hvormed data bliver sendt fra internettet til din computer.

I Danmark er der stor forskel på, hvor høj hastighed ens wifi-netværk opererer på. Det kommer helt an på udbyder, hvor meget man betaler, hvor man bor eller hvad ens behov er. 0,5 megabit pr. sekund er den påkrævet hastighed for bredbåndsforbindelsen, mens streamingtjenester som Netflix, Viaplay, YouSee kræve en internetforbindelse på 5,0 megabit pr. sekund for at kunne streame i HD-kvalitet.

Uafhængigt af, hvor hurtig din wifi-forbindelse er, så er der dog nogle enkelte tricks, som muligvis kan gøre forbindelsen hurtigere. Det skriver The Daily Dot.

1. Flyt din router til en bedre placering: Hvis din router er gemt væk i et skab under tøj og bøger, så er det måske tid til at flytte den. Bevares - den er ikke særlig køn, men placerer du din router centralt i dit hjem, så vil den formentlig forbedre din wifi-forbindelse. Forklaringen er selvfølgelig helt simpel: Jo længere væk du er fra din router, jo svagere bliver signalet.

2. Opgradér din router hvis den er gammel: Hvis du ikke kan huske, hvornår du anskaffede dig din router (eller hvis du ikke selv har anskaffet dig den), så er det sikkert tid til at udskifte den. Sådan nogen bliver slidt som alt andet, og derfor vil det hjælpe markant på din wifi-forbindelse at udskift en slidt router med en ny. Flere internetudbydere er endda villige til at forære dig en ny router, hvis bare du bliver som kunde.

3. Placér din routers antenne korrekt: Ja - de små antenner på en router betyder faktisk en hel del. For et optimalt signal skal du placere antennerne, så den ene peger vandret og den anden peget lodret. Det lyder måske lidt absurd, men ved at placere dem sådan sikre du dig, at mindst én af dem vil kunne fange den enhed, som wifi-forbindelsen skal udsendes til.

4. Skift din wifi-kanal: Både din nabos router og andre i nærheden kan forsinke hastigheden på dit wifi. De fleste routere kører nemlig på den samme kanal, hvilket resulterer i et langsommere signal for alle. Dette problem kan du løse, hvis du skifter til en mindre overfyldt kanal. Du kan bruge en app som iStumbler eller Wi-Fi Analyzer til at finde en kanal med et minimum af forstyrrelse.

 

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip