4 grunde til at leve som en single selvom du er i et parforhold

At være kærester, flytte sammen og måske endda få børn sammen betyder ikke, at I nødvendigvis skal være sammen. Fysisk. Hele tiden. For evigt.

Der er masser af gode grunde til at bevare dele af det liv, du oplevede som single. Her er fire af dem:

1) Tosomhed kan være kvælende
Jo, det kan. Hvis I skal blive ved med at inspirere hinanden, udfordre hinanden og vække interesse for hinanden, kræver det input udefra. Hvis I læser den samme avis, går til den samme bager hver søndag, ser de samme film, de samme mennesker til parmiddage osv. osv., bliver næste skridt billedligt talt ens joggingsæt og kedelig onsdagssex.

Derfor: Tag i byen uden hinanden, tag på storbyferie med en ven(inde) eller dyrk sport med gutterne. Ligesom singler ofte er gode til (hvis ikke tvunget til). Kom ud. Få lidt luft, så I har noget andet at byde ind med, end partneren har, i tosomheden.

2) Alenetid er guld værd
Når man er single, er der immervæk lidt oftere tid til refleksion og ikke mindst hyggeaftenener på sofaen, hvor DU har bestemt, hvilken serie du vil se i fjernsynet eller hvilket slik, der skal i skålen (og desuden ikke er i hård konkurrence om at spise det bedste først, for der kun dig til at spise det).

Alenetid er vigtig for sjælen. For at slappe af. For at reflektere over dagens gang og dit velbefindende. Derfor: Giv hinanden alenetid, og hold fast I, at den er ligeså vigtig for dig i et parforhold, som den var for dig, da du var single.

3) Flirt med andre skader ikke
Saml appetit ude, men spis hjemme. Så kort kan det siges. Det kan være utroligt bekræftende at få at vide, at du er attraktiv, du er lækker, du er sjov, og at du ikke er sammen med din (selvfølgeligt fantastiske) partner, fordi der ikke lige var andet.

Du har VALGT ham/hende og omvendt, og I har fravalgt andre af samme grund. Flirt bekræfter det og giver selvtillid.

4) Dine venner er vigtige i dit liv
De sidste mange generationer af børn har oplevet, hvordan deres forældre er blevet skilt. Og desværre har en del måske også oplevet at se selvsamme forældre stå alene tilbage; uden den bunke af venner, de måske havde, da de var unge.

Lange parforhold kan hurtigt tage tiden fra dig og dine venner. Men selv, hvis kærligheden går i stykker i et forhold, så er vennerne der altid for dig.

De har kendt dig længere tid end din partner og er dine støttehjul, når alt andet vakler – hvis du vel at mærke har holdt kontakten ved lige. Da du var single var det måske let at finde tid til vennerne – husk at finde tid til dem ofte, selvom du kommer i et fast forhold.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip