4 måder din håndtaske kan gøre dig syg på

De fleste kvinder kan ikke overleve uden en håndtaske, der indeholder alle livets små nødvendigheder - lige fra tamponer og tyggegummi til makeup og nøgler.

Men den uundværlige håndtaske er ikke kun en fordel for kvinder på farten, skriver Goodhousekeeping, der peger på en række mere eller mindre ukendte bagsider af taskerne.

Læs også: Sådan får du bumser til at forsvinde på en nat 

1. Din gang bliver anderledes. Hvis du propper din håndtaske til randen med tunge ting såsom en velvoksen kosmetikpung, en kalender og ekstra sko, går det ud over din måde at gå på, fordi du slæber på en tung taske. Du kan ikke svinge med arme og ben, som er den normale og sunde måde at gå på, når du bliver tyndet af en tung taske.

2. Fyldt med bakterier. Gør du din håndtaske ren i ny og nær? Svaret på dette irriterende spørgsmål er formentlig et stort nej. Men det burde du måske begynde på.
Ifølge en undersøgelse fra University of Colorado Boulder kan din håndtaske indeholde op til 10.000 bakterier. En del af bakterierne kan holdes på afstand, hvis du ikke smider din taske på gulvet på klamme steder, såsom offentlige toiletter, og hvis du ikke putter uindpakket mad i tasken og endelig bør du have nogenlunde rene fingre, når du bruger tasken.

Læs ogsåDette sted på badeværelset glemmer du at gøre ren, selvom du virkelig burde

3. Din ryg tager skade. Din ryg vil heller ikke takke dig for at slæbe på en tung håndtaske. Musklerne på toppen af din skulder, der bærer på håndtaskens vægt, kan krampe, hvilke kan give rygproblemer og hovedpine. som kan plage dig længe.

4. Tyndt hår. Bærer du altid din håndtaske på den samme skulder, så vil håret i den side typisk tage skade. Håret i den pågældende side vil blive tyndere, fordi det tit sidder fast under skulderstroppen og knækker. Værst er det, hvis skulderstroppen er besat med pynt eller er lavet af en kæde. Spørg din frisør, om hun kan gætte hvilken side, du sværger til.  

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip