4 sætninger du aldrig må sige til din kæreste

Når du er i et ægteskab eller et langvarigt forhold er der visse ting, du ikke bør sige til din partner. Her er ifølge Huffington Post eksperters bud, hvad du skal holde for dig selv.

1. Du tager aldrig opvasken. Du lader den altid bare stå.
Når du bruger udtryk som ‘aldrig' og ‘altid’, ender det som regel med det samme dårlige resultat. Desuden er der stor risiko for, at din generalisering ikke holder stik. Det mener den amerikanske psykolog Samantha Rodman.

- Intet er sort og hvidt, så når du siger til din partner, at hun aldrig kommer til tiden, eller hun altid er egoistisk, kan det ikke være rigtigt. Disse typer udsagn fører kun til en anklager-forsvarer dynamik, hvilket du ikke ønsker i dit ægteskab, siger Samantha Rodman.

Læs mere: 7 overraskende ting der kan ødelægge dit sexliv

2. Du lyder præcis som din mor.
Når I skændes, så hold dig til det aktuelle problem og hold fokus på jer to. At inddrage grimme sammenligninger med dine svigerforældre er urimeligt og ultimativt en afledning fra jeres problemer. Det mener den amerikanske terapeut og forfatter Sharon Gilchrest O’Neill.

- Når du nævner forældre, kan det nemt blive ondsindede angreb, der forstyrrer parrets evne til at adressere de underliggende problemer, siger Sharon Gilchrest O’Neill.

3. Sådan burde du ikke føle.
Der er ikke noget mere bagatelliserende eller nedladende end at fortælle din partner, hvad han eller hun bør eller ikke bør føle i en given situation. Det siger Samantha Rodman.

Læs mere: 5 ting der kan ødelægge ethvert forhold

- Der er ingen rigtig eller forkert måde for nogen at føle på. Følelser er, hvad de er - prøv at forstå din partner og vær nysgerrig omkring hans opfattelse i stedet for at afvise det, du ikke forstår, siger Samantha Rodman.

4. Du tror, du er bedre end alle andre.
Du må aldrig lægge ord i din partners mund, eller som i dette tilfælde - tanker i deres hoved. Du kan på ingen måde vide, hvad nogen føler eller tænker, så hold antagelserne for dig selv. Det mener den amerikanske parterapeut Becky Whetstone.

- Disse udsagn er forværrende, fordi din partner ved, at det du beskylder dem for, ikke er sandt, siger Becky Whetstone.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip