4. A sender videobrev til Thorning: Jasmin skal udvises til Afghanistan

Udsigterne giver hende mareridt hver nat og gør hende såvel som hendes familie dybt ulykkelige.

- Jeg håber, at du kan noget for at min familie og mig kan blive i Danmark, siger 11-årige Jasmin i det videobrev, som klassen har lavet til Helle Thorning-Schmidt.

Du kan se 4. A's videobrev nederst i denne artikel

Skoleleder Klaus Andreasen beskriver Jasmin som en meget sød og velintegreret pige, der kommer godt ud af det med sine klassekammerater.

- Selv midt i alt det her inviterede hun hele klassen hjem til sig forleden, siger han til Dagens.dk.

Jasmin snakker dansk og er bedste veninder med Linda fra klassen.

- Vi elsker Jasmin, og hun fortjener at blive i Danmark, siger Linda.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

En mor til en klassekammerat har filmet videoen, hvor eleverne beder Helle Thorning-Schmidt om hjælp. Hun har desuden sendt emails til statsministeren og integrationsminister Karen Hækkerup.

I 2008 flygtede Jasmin fra Afghanistan med sin søster, bror, far og gravide mor. Undervejs blev de skilt ad, og mor, søster og Jasmin endte i Sandholmlejren i Danmark. Kort efter ankomsten fødte moderen en søn.

Moderen fik humanitært ophold og flyttede til Middelfart. Hun efterlyste sin mand og søn, som hun i efteråret 2012 fandt frem til i en flygtningelejr i Grækenland.

De kom til Danmark, men her fik faderen afslag på asyl. Det ændrede også moderens situation, og hele familien står nu til at skulle sendes hjem til Afghanistan.

Det bekymrer især faderen, der i hjemlandet kørte lastvogne for vestlige lande - noget der ikke var populært blandt hans landsmænd, og han frygter derfor at blive forfulgt.

- Det kommer pludselig meget tæt på, og det er også derfor, at eleverne og forældrene har reageret. Det er en frygtelig historie, siger Klaus Andreasen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip