4 ting din vagina tigger dig om ikke at gøre denne sommer

Det er ikke kun i de mørke måneder, hvor kulde og blæst truer, kvinder skal passe på deres underliv. Det er også vigtigt om sommeren, hvor temperaturen stiger, og sveden løber. Det skriver engelske Cosmopolitan.

Underlivsproblemer såsom svampeinfektioner, urinvejsinfektioner og bakteriel ubalance er meget almindelige hos kvinder, og hvis du er en af dem, der ofte døjer med disse plager, så er risikoen endnu højere i sommermånederne.

Men der er flere ting, du kan gøre for at få en sommer uden problemer mellem benene.

Læs også: 4 ting alle kvinder med g-streng på bør vide

Lægen Abigail Stapleford anbefaler, at kvinder ikke begår disse fejl i løbet af sommeren, ifølge Cosmopolitan:

1. Vælg dine trusser med omhu. Bomuldstrusser er det bedste valg, mens syntetiske stoffer (fx satin, nylon og silke) er det dårligste valg, idet din vagina gerne skal kunne ånde gennem trusserne, ellers får man infektioner. Ens trusser skal holde underlivet tørt og køligt.

2. Barber dig ikke, lige inden du hopper i poolen. Abigal Stapleford råder kvinder til at barbere sig 24-48 timer før, de hopper i poolen eller havet. Og det er uanset hvor på kroppen, du fjerner hår, og hvordan du gør det. Hvis du har tålmodigheden til at vente et døgn, vil din hud ikke blive irriteret af klorvandet eller havvandet.

Læs også: Sådan får du bumser til at forsvinde på en nat

3. Ingen bind. Tamponer er gode om sommeren, for de holder dig tør og fri for bakterifyldt fugt ifølge Abigail Stapleford, der anbefaler, at man skifter tamponer oftere end ellers, når det er sommer.

4. Hold igen med baderiet. Selvom man føler sig svedig i sommervarmen og hungrer efter et bad, så behøver du ikke tre gange om dagen at vaske din vagina. Det gør nemlig mere skade end gavn. Din vagina er faktisk selvrensende, og du risikerer at skylle de gode bakterier væk med de mange bade, eller at ændre din naturlige pH-balance i underlivet, hvilket kan irritere din vagina.  

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip