4 ting du er træt af at høre på, når du lider af angst

Det kan være svært at forklare omverdenen, hvordan man egentlig har det, når man lider af angst. 

Ofte fører det ingen vegne, fordi ens venner og familie ikke forstår, hvad angst rent faktisk gør ved en. De tror, at det er en forbigående ting, at det er en del af alles hverdag, eller at det er en overreaktion. 

Men når man så tager samtalen og forklarer, hvad der sker inde i en, fører det ofte til forudsigelige svar, der hverken hjælper mod angsten fører til en bedre forståelse for dem omkring dig. 

Elite Daily har samlet fire sætninger, som angstramte ofte hører, der er trættende og forudsigelige. 

1. Bare slap af

'Nu må du bare lige tage det roligt' og 'kan du ikke bare slappe af' er råd, der af indlysende grunde ikke hjælper noget.

Hvis det virkelig var muligt, ville man nok allerede have gjort det.

2. Du skal ikke bekymre dig om ting, du ikke kan ændre

Virkelig? I forvejen føler man sig fortabt og uden kontrol, og så får man at vide, at man bare skal tabe endnu mere kontrol, hvilket på ingen måde gør situationen bedre eller lettere at håndtere.

3. Det hele skal nok gå

Måske vil det hele gå, måske vil det ikke. Hele præmisset for angsten er, at der er et 'worst case scenario'. Og angsten gør, at man hele tiden kommer frem til den væreste konklusion på ens tanker.

Det er godt at forsøge at skabe tryghed, men undgå at gør det med klichéer.

4. Du overreagerer

Uanset om man har angst eller ej, så er det en sætning, der sjældent har ført til noget positivt. I virkeligheden gør angsten, at man hele tiden holder de værste af sine følelser tilbage, og hvis du synes jeg overreagerer nu, så skulle du bare vide, hvad der foregår inde i mig. 

Hold din mening for dig selv, hvis det er den eneste, du kan finde frem til. 

 

Dagens Gossip