4 'usunde handlinger' der gør dit parforhold bedre

Skrevet af Kirstine Petersen

07/09/2015

Dagens topnyheder

Mark Manson er forfatter, tænker, og så kan han være lidt af en idiot, ifølge ham selv.

Men han har også inspireret flere med sine pointer omkring parforhold.

Han er træt af de gængse fortællinger om, hvor perfekt et parforhold bør være, og han kommer derfor med følgende fire udvalgte punkter, han mener, er mindst ligeså vigtige, hvis du vil have et forhold, der fungerer. Han skriver pointerne på Business Insider.

Pointerne er i udgangspunktet bygget på "usunde" vaner, som man oftest rådes fra at have i et forhold, men Mark Manson mener altså, at de netop er sunde for forholdet på sigt:

1) Undlad at løse alle konflikter
Det er en myte, at par skal kommunikere og løse alle deres problemer, hvis de vil blive sammen.

Mark Manson henviser til den prisvindende forsker John Gottman, der har bevist, at par, der er lykkeligt gift, ikke løser alle deres problemer.

Faktisk har mange af de par, forskeren har fulgt i sine studier, og som har været sammen i over fyrre år, skændtes om det samme problem i årtier – og de er stadigvæk lykkelige sammen.

Succesfulde par accepterer og forstår, at de aldrig kan blive enige om alting – og at det er okay, pointerer Mark Manson. 

2) Vær villig til at såre hinanden
Du behøver ikke sige til konen, at hendes nye frisure ser fantastisk ud, hvis den ligner skrald, der er blevet smidt på issen af hende.

Ærlighed er mere vigtig end at få hinanden til at føle sig veltilpas hele tiden, er Mark Mansons pointe.

3) Føl dig tiltrukket af andre uden for forholdet
Det er tilladt at kigge på andre og føle sig tiltrukket af dem – og lade være med at skamme sig over denne tiltrækning.

Folk, der undertrykker sin tiltrækning af andre er de samme mennesker, der har det med at projektere dette krav over på deres partner og dermed også blive dødeligt jaloux, forsøge at kontrollere alt, hvad partneren gør, mener Mark Manson.

Det gør ikke noget at lade følelser og tanker løbe af med dig, så længe du kontrollerer dine handlinger. Nok se, men ikke røre, er hans budskab.

4) Accepter din partners fejl og mangler
Alle har fejl.

Du skal derfor hverken forsøge at fikse eller ændre din partner, men i stedet acceptere at; 1) Alle mennesker har fejl og mangler 2) Du kan aldrig nogensinde tvinge en person til at ændre sig og derfor skal du 3) være sammen med en, hvis fejl, du kan lære at leve med.

Punkterne er løst oversat og taget ud af en samlet liste på i alt seks punkter, som du kan læse på engelsk her

Hvad mener du om hans pointer? Har Mark Manson ret eller er han den selvudråbte 'idiot', han selv joker med at være?