40-årig anfører sender Molde videre i Europa League

05/11/2015

Den norske fodboldklub Molde er videre fra gruppespillet i Europa League.

Det overraskende, ja nærmest sensationelle, faktum blev en realitet torsdag aften, da træner Ole Gunnar Solskjærs hold vandt 2-1 ude over skotske Celtic.

Dermed har Molde ti point for fire kampe i gruppe A, og klubben er sikker på mindst at slutte på andenpladsen.

Det havde næppe ret mange tiltroet sidste års norske mestre, der havnede i en på papiret stærk gruppe, der også tæller tyrkiske Fenerbahce og hollandske Ajax.

Molde kom foran 1-0 efter 21 minutter, da en Celtic-forsvarer headede bolden ud af eget straffesparksfelt.

Bolden røg imidlertid lige ud til Moldes Mohamed Elyounoussi, der hamrede bolden i mål med et diagonalskud.

Celtic fik udlignet få minutter senere, da hjemmeholdets Nir Bitton trykkede af uden for straffesparksfeltet.

Hans afslutning blev afrettet af holdkammeraten Kris Commons, og det snød Ethan Horvath i Moldes mål.

Otte minutter før pausen slog Molde til igen med scoringen til 2-1.

Mohamed Elyounoussi løb til baglinjen, og hans indlæg blev ekspederet i mål af Daniel Berg Hestad.

Moldes 40-årige anfører har - bortset fra to år i hollandske Heerenveen - tilbragt hele sin karriere i den norske klub

Der blev ikke scoret yderligere, men 13 minutter før tid blev Nir Bitton udvist.

Celtic må konstatere, at klubben kun har to point, og det efterlader klubbens norske manager Ronny Deila under et vist pres.

Ajax spillede 0-0 hjemme mod Fenerbahce, der er nummer to med fem point. Ajax har tre point på tredjepladsen.