40-årig fængslet for kemikalier i Odense

En 40-årig mand er efter et grundlovsforhør ved Retten i Odense blevet varetægtsfængslet i fire uger efter fundet af sprængfarlige kemikalier i et hus på Skippervænget i Skibhuskvarteret i Odense, oplyser tv2.dk.

Dommeren gav ved indledningen af grundlovsforhøret tirsdag middag anklagemyndigheden medhold i, at forhøret kunne foregå for såkaldt dobbeltlukkede døre.

Det indebærer, at offentligheden ikke må få besked om den sigtelse, som politiet har rejst mod den anholdte.

Kemikalierne blev fundet mandag aften i forbindelse med en mindre brand i ejendommen.

15 husstande er blevet evakueret, og området har siden været afspærret i en radius af omkring 100 meter omkring findestedet.

Politiet har haft forsvarets ammunitionsryddere til at fjerne kemikalier fra stedet, og det arbejde var tirsdag eftermiddag ved at være tilendebragt.

Når det er færdigt, kan afspærringen begrænses til det lokale, hvor kemikalierne blev fundet, og som politiets teknikere skal til at undersøge.

Efterforskerne leder blandt andet efter spor, der kan be- eller afkræfte de sigtelser, der er rejst mod den 40-årige, oplyser efterforskningschef Benny Linde.

De evakuerede beboere ventes at kunne vende hjem sidst på eftermiddagen tirsdag.

De lukkede døre betød, at pressen måtte forlade retten, inden sigtelsen mod den 40-årige blev læst op i retten.

TV2's udsendte oplyser dog, at manden kærede varetægtsfængslingen.

Der er tilsyneladende tale om en mand af dansk oprindelse, der er lejer af den lejlighed, hvor kemikalierne mandag blev fundet. Han er ifølge TV2 almindelig af udseende og var i retten iført jeans og hættetrøje.

/ritzau/

Dagens Gossip