40 meldes dræbt af bombe ved hospital i Pakistan

En bombe har dræbt 40 og såret omkring 40 andre på et hospital i Baluchistan-provinsen i Pakistan, hvor en gruppe mennesker var samlet efter drabet på en fremtrædende advokat.

Det oplyser en minister i provinsen til nyhedsbureauet AFP.

- Den seneste melding, vi har fået, er 40, men det kan stige, siger sundhedsminister Saleh Baloch.

Politikilder siger til pakistanske medier, at antallet af dræbte er mindst 42.

Blodige tv-billeder fra stedet viser døde mennesker liggende på jorden. Chokerede mennesker græder og trøster hinanden mellem blodpøle og knust glas.

Eksplosionen skete i Quetta, da advokater og journalister samt familie og venner til den dræbte advokat, Bilal Anwar Kasi, var samlet på hospitalet for at sørge, oplyser kilder og lokale embedsmænd.

Kasi blev tidligere på dagen skudt og dræbt af ukendte gerningsmænd uden for sit hjem, da han var ved at tage på arbejde, siger øjenvidner.

- Eksplosionen indtraf, da sørgende advokater og journalister var samlet på hospitalet i forbindelse med, at formanden for Baluchistans advokatforening var dræbt i en separat skudepisode her til morgen, oplyser en minister i delstaten, Akbar Harifal, ifølge den pakistanske avis Dawn.

Tv-billeder viser, at mange af de døde er iført sorte jakkesæt og slips, hvilket antyder, at der kan være flere advokater blandt de dræbte.

En højtstående embedsmand i bystyret i Quetta sagde tidligere til nyhedsbureauet AFP, at også to kameramænd er blandt de dræbte. De befandt sig på hospitalet for at rapportere om den fremtrædende advokats død.

Der er ikke umiddelbart nogen, der har taget skylden for bombeangrebet.

Quetta er hovedby i Baluchistan, en provins i det sydvestlige Pakistan der gennem noget tid har været præget af sekterisk vold mellem sunni- og shiamuslimer samt et separatistisk oprør.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip