40 tekstilarbejdere reddet ud af sammenstyrtet fabrik

Ifølge nyhedsbureauet AFP er 230 personer omkommet ved kollapset, der beskrives som den værste ulykke på en arbejdsplads nogensinde i Bangladesh.

Som et enkelt lyspunkt blev 40 indespærrede tekstilarbejdere torsdag reddet ud for øjnene af nationen, der kunne følge redningsarbejdet via live TV-transmission.

Over 1.000 personer meldes såret, efter at bygningen, der husede flere forskellige tekstilfabrikker, onsdag styrtede sammen. Regeringen havde erklæret torsdag for national sørgedag, hvor der blev flaget på halv stang over hele landet.

Landets premierminister Sheikh Hasina svor torsdag, at ejeren af industribygningen kommer til at stå til regnskab for ulykken. Ejeren flygtede angiveligt over hals og hoved, da bygningen, som var arbejdsplads for omkring 3.000 personer, styrtede i grus.

»De involverede, specielt ejeren, som tvang medarbejderne til at arbejde der, vil blive straffet,« sagde Sheikh Hasina ifølge AFP.

Politikilder sagde onsdag, at årsagen til bygningens kollaps kunne være revner i bygningen, som ikke var blevet taget alvorligt af ejeren.

Katastrofen har sat fokus på landets store tekstilindustri, der er præget af ringe lønninger og dårligt arbejdsmiljø.

Tekstilindustrien står for 80 procent af landets samlede eksport, og industrien beskæftiger i alt fire millioner medarbejdere.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip