400 kurdiske oprørere er blevet dræbt på to uger

Skrevet af admin

09/08/2015

Dagens topnyheder

Næsten 400 medlemmer af Kurdistans Arbejderparti (PKK) er blevet dræbt og hundredvis er blevet såret inden for de seneste to uger, hvor tyrkiske fly har bombarderet deres stillinger i det nordlige Irak, skriver det officielle anatolske nyhedsbureau.

Ingen uafhængige kilder er i stand til at bekræfte eller dementere rapporten, som siger, at mindst fire PKK-ledere og 30 kvindelige krigere er blandt de dræbte.

- Indtil videre er 390 terrorister sat ud af stand til at forårsage skader, og 400 andre er blevet sået - heraf 150 alvorligt, skriver det anatolske nyhedsbureau.

PKK angreb søndag en militær forpost og en politibil i det sydøstlige Tyrkiet, hvorved en politimand blev dræbt, siger sikkerhedskilder i området til Reuters.

Regeringen i Ankara siger, at den kæmper i en tosidet "krig mod terror" mod både Islamisk Stat i Syrien og PKK i Irak.

Det anatolske nyhedsbureau baserer som regel sine oplysninger på tyrkiske efterretningsoplysninger.

Fredsprocessen mellem tyrkerne og kurderne synes spoleret med den seneste udvikling, selvom kurderne ikke officielt har trukket sig.

Recep Tayyip Erdogan, den tyrkiske præsident, har erklæret fredsprocessen for stort set død.

Han har bedt parlamentet om at fratage parlamentsmedlemmer med forbindelse til militante kurdere.

Striden mellem kurdere og tyrkere menes at have kostet over 40.000 mennesker livet siden 1984.

Oprørere fra PKK er af lokale kurdiske ledere blevet opfordret til at forlade Irak for at forhindre, at luftangreb fra tyrkiske fly koster civile livet.

- PKK bør holde slagmarken væk fra Kurdistan-regionen, så civile ikke bliver ofre i denne krig, lød det fra regionspræsident Massud Barzanis kontor tidligere i denne måned.

Tyrkiet står bag flere hundrede luftangreb mod kurdernes baser på den anden side af den irakiske grænse.

/ritzau/AFP