400 millioner til nedrivning af rønner på landet

Over de næste to år er der afsat 400 millioner kroner til nedrivning og istandsættelse af faldefærdige og dårlige boliger på landet, og pengene skal skabe udvikling i de landdistrikter, som er præget af fraflytningen.

Landdistriktspakken er en del af regeringen Vækstplan DK, og pengene skal ikke bare bruges til bevidstløs nedrivning, men også til udvikling, så der igen kan komme liv i distrikterne.

Det får også Landforeningen af Landsbyerne i Danmark til at efterlyse, at kommunerne lægger en plan, når et hus rives ned eller en ruin fjernes.

- Når ruinen er væk, så skal der være en klar plan for, hvad der skal ske med grunden, og kommunerne skal give byggetilladelser, så der kan blive skabt noget nyt, siger formand for Landsforeningen, Carsten Abild til Dagens.dk.

Han maner, at mange af grundene kunne blive til attraktive helårsboliger, der kan være med til at tiltrække folk.

- Mange grunde ligger attraktivt ved skov og strand, hvor folk gerne vil bo, men de ligger ofte hen som ukrudtgrunde, fordi der ikke bliver givet byggetilladelser, påpeger Carsten Abild.  

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter skønner, at  puljen på 400 millioner kroner i løbet af 2014 og 2015 vil give aktivitet på cirka 900 millioner kroner og bidrage med en øget beskæftigelse på knap 1000 personer over tre år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip