40.000 lockoutede lærere indtager København

Tusindvis af lockoutede lærere fra hele landet vil blive kørt i busser til København for at deltage i den planlagde demonstration foran Christiansborg på torsdag.

I hovedorganisationen FTF forventer man massivt fremmøde til demonstrationen, der går under overskriften "Lærerne er de første - Hvem bliver de næste?"

- Vi støtter den selvfølgelig og forventer, at det bliver en meget stor demonstration på Christiansborg, siger formand Bente Sorgenfrey til Newspaq.

Lærere og andre grupper af især offentligt ansatte viste senest deres utilfredshed med lærerkonflikten den 20. marts. Dengang var der tale om fire demonstrationer i henholdsvis Odense, Aalborg, Århus og København.

Denne gang samler man alle kræfterne ét sted, fortæller næstformand i Danmarks Lærerforening, Dorte Lange.

- Vi vil vise politikerne, at nu skal denne lockout stoppe. Det har aldrig været vores ønske, at vores elever ikke kan få undervisning. Politikerne skal gribe ind på en måde, der viser, at dette ikke er en spareøvelse, siger hun til Newspaq.

Dorte Lange forventer, at demonstrationen kan samle mindst 40.000 på Slotspladsen - det dobbelte af demonstrationen den 20. marts.

På arrangørens Facebook-side har over 10.445 personer tirsdag eftermiddag anmeldt deres deltagelse.

Deltagerne, der transporteres til hovedstaden i busser betalt af Danmarks Lærerforening, vil mødes fire forskellige steder i København klokken 15 og derfra gå mod Christiansborg Slotsplads, hvor hoveddemonstrationen starter klokken 16.

Blandt talerne bliver formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, og FOA-formand Dennis Kristensen.

Blandt de fagforbund, der bakker op om de 41.000 lockoutede lærere, er Politiforbundet.

Valg- og demokratiforsker Rune Stubager, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet, tvivler på, at demonstrationen vil flytte ret meget på politikernes holdning.

- Lærernes stærkeste våben er derimod at forsøge at lægge pres på politikerne indirekte ved at påvirke den brede vælgerskare, siger han til Newspaq.

Dorte Lange fra Danmarks Lærerforening mener, at politikerne skal vågne op.

- Det bliver mere og mere evident, at det her er en plan, der er lavet på forhånd. Der har været rystende lidt politisk opmærksomhed omkring det. Jeg håber, at flere og flere politikere både på Christiansborg og i kommunerne erkender, at de vil blive holdt ansvarligt for denne plan og straffet af vælgerne på et tidspunk, siger hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip