41-årig mand fængslet for flere røverier

En 41-årig mand er lørdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg. Han er mistænkt for at stå bag flere røverier og røveriforsøg mod pengeinstitutter i Gråsten, Ribe og Vojens.

Det oplyser vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Manden var ellers prøveløsladt efter en tidligere dom for røveri af særlig farlig karakter, men han er nu sigtet for samme forseelse igen.

Manden, der er fra Nordborg på Als, var blevet efterlyst med navn og billede, og han blev torsdag eftermiddag opdaget af politiet, da han sammen med en anden person kom kørende i en stjålen VW varebil.

Da politiet standsede bilen, bakkede den og ramte den ene patruljevogn. En betjent skød med sit tjenestevåben efter køretøjet, men det lykkedes mændene at slippe væk.

Fredag lykkedes det dog politiet at spore sig frem til manden i en lejlighed i Sønderborg, hvor han blev anholdt klokken 15.40. Anholdelsen foregik i ro og mag.

I lejligheden var manden sammen med en 43-årig mand, som også blev anholdt og senere løsladt. Han er dog sigtet for at have skjult en eftersøgt.

/ritzau/

Dagens Gossip