41 kinesere er dræbt af kæmpe gedehamse

I løbet af sommeren og det tidlige efterår har gedehamse invaderet skoler fulde af børn og voksne ude i markerne. En af dem, som blev overfaldet, var kvinden Mu Chunghui.

»De dækkede hele mit hoved og ben til og stak mig, til jeg ikke kunne bevæge mig. Selv nu er mine ben dækket med huller fra deres stik,« fortæller hun til det kinesiske nyhedsbureau.

Giften fra stikkene kan forårsage allergiske reaktioner og organsvigt, der i sidste ende kan koste folk livet.

Lokale embedsmænd har været ude at forklare angrebene med, at sommeren i år har været usædvanlig varm, hvilket har bidraget til en stigning i antallet af gedehamse. Men den forklaring er miljøaktivisterne ikke enige i. De beskylder den stigende urbanisering, som breder sig ud til landdistrikterne, for at være årsag til, at folk bliver tvunget hen til nye områder, hvor gedehamse i forvejen jager og bygger reder.

Skadedyrsbekæmpere er blevet sendt ud til byerne Angkang, Hanzhong og Shangluo, der er hårdest ramt af angrebene. Også det lokale politi og brandmænd har her fået udstyr og beskyttelsestøj for at hjælpe med at fjerne og ødelægge gedehamsenes reder.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip