42-årig krigsveteran er blevet anholdt efter tre døgn

Skrevet af admin

12/07/2016

Dagens topnyheder

Efter tre døgn lykkedes det tirsdag politiet at finde den 42-årige soldaterveteran Lars Kragh, der sammen med sine forældre har været efterlyst siden lørdag.

I en kortfattet pressemeddelelse oplyser Østjyllands Politi, at Lars Kragh er blevet anholdt tirsdag klokken 16.16. Det fremgår ikke, hvor han er blevet anholdt, eller om politiet også har fundet hans forældre.

Flere medier oplyser dog, at anholdelsen skete ved Tørring nær Horsens. Ifølge TV2 Østjylland hev politiet manden ud af en grå VW Golf og lagde ham i håndjern på vejen. Kirsten og Jørgen Kragh havde netop sådan en bil, som har været efterlyst i sagen.

Ekstra Bladet har talt med et vidne, som fortæller, at bilen blev stormet af flere betjente med skarpladte våben og skudsikre veste.

Familiens pårørende gik til politiet, fordi de var bekymrede for Kirsten og Jørgen Kragh på henholdsvis 69 og 74 år. Parret fra Låsby havde ikke ladet høre fra sig i nogle dage, og lørdag bad politiet offentligheden om hjælp.

Søndag foretog man en ransagning af sønnens hjem, og her fandt man noget, der gjorde, at eftersøgningen blev intensiveret.

- Vi har fundet nogle ting, som gør, at vi er bekymrede. Hvad det konkret er, holder vi for os selv af hensyn til efterforskningen, sagde politiinspektør Jan Andersen fra Østjyllands Politi.

Tirsdag sagde Østjyllands Politi så for første gang, at der kan ligge en alvorlig forbrydelse bag familiens forsvinden.

Men allerede mandag aften modtog politiet et tip fra en borger, der fortalte, at han med sikkerhed så den 42-årige Lars Kragh og den efterlyste VW Golf i nærheden af Blåvand. Både mand og bil var dog væk, da politiet nåede frem.

Lars Kragh lider af posttraumatisk stress syndrom efter tidligere udsendelse som soldat til Bosnien under krigen i det tidligere Jugoslavien.

Både sønnen og forældrene er kendt i veterankredse, hvor de har søgt hjælp gennem to år, har Yvonne Bramsen fra Hærens Konstabel- og Korporalforenings livline tidligere sagt til TV2 Østjylland.

/ritzau/