420.000 danskere betaler stadig multimedieskat

Nye tal fra 2013 viser, at godt 420.000 medarbejderne betaler skat af de smartphones, som de får stillet til rådighed af deres arbejdsgiver. Samlet vil danskerne i 2013 komme til at betale omkring 415 millioner kroner i smartphoneskat, viser en beregning fra IT-Branchen baseret på tal fra Danmarks Statistik.

- Det er udtryk for en forældet tankegang, at medarbejderne skal betale skat af de smartphones, som de bruger til at udføre deres arbejde med. Smartphones er i dag blevet et arbejdsredskab nøjagtigt ligesom computere er det, siger administrerende direktør i IT-Branchen, Morten Bangsgaard, i en pressemeddelelse.

Over 368.000 danskere ramt af hackerangreb hos Adobe: Skift password

Multimedieskatten blev formelt set afskaffet i 2011. Den blev i 2012 afløst af en såkaldt smartphoneskat, på de mobiltelefoner medarbejdere fik stillet til rådighed af deres arbejdsplads.

Bliv ven med Dagens.dk - Altid gratis nyheder og underholdning

Skatteministeriet anslog i 2011 ved afskaffelsen af multimedieskatten, at cirka 130.000 danskere ville komme til at betale den nye smartphoneskat – I stedet for de omkring 550.000 danskere, der dengang betalte multimedieskat.

- Danskerne er så hårdt ramt af smartphoneskatten, at den reelt bare har afløst den tidligere multimedieskat. Smartphoneskatten er en skat direkte på fleksible medarbejdere, og det skader vores produktivitet . Vi har brug for præcis det modsatte, så det er meget uheldigt, fortæller Morten Bangsgaard.

Sådan undgår du, at Google nu bruger dig i annoncer

Antallet af medarbejdere, der får smartphones stillet til rådighed af deres arbejdsgiver er ikke vokset i forhold til sidste år. Både i 2012 og 2013 er det cirka 420.000 danskere, der i gennemsnit hver måned bliver beskattet af deres smartphones, viser de nye tal.

Dagens Gossip