43 er fundet druknet på Libyens strande

Ligene af mindst 43 personer er i løbet af weekenden skyllet op på Libyens strande øst for hovedstaden Tripoli, oplyser Røde Halvmåne.

29 druknede blev fundet lørdag på strandene omkring havnebyen Zliten, mens andre 14 er fundet søndag på kysten nær havnebyen Khoms.

- Lokale beboere fortalte (lørdag) om de døde på strandene omkring Zliten. Vi fandt første 25 lig og så yderligere fire, siger en talsmand for Røde Halvmåne.

Han fortæller ikke, fra hvilke lande de druknede kommer, men et libysk nyhedsbureau skriver, at det var afrikanere.

De 14 døde, der blev fundet på strandene søndag, var alle afrikanere ifølge Røde Halvmåne.

De druknede havde efter alt at dømme befundet sig på en båd, som kæntrende ud for Zliten.

Libyen med sin 1770 kilometer lange kyst har tidligere været migranters og flygtninges foretrukne afsæt til at nå til Europa. Her har menneskesmuglere sat dem i overfyldte både og forsøgt at sætte dem i land i Italien, ofte på øen Lampedusa.

Men den helt store strøm af flygtninge og migranter kommer nu navnlig via Tyrkiet til Europa, og søndag var der i Bruxelles et EU-topmøde for de EU-lande og Balkan-lande, hvor flygtningestrømmen går. De skulle drøfte og aftale, hvordan den enorme tilstrømning kan stoppes eller reduceres.

Over 600.000 flygtninge og migranter fra overvejende Mellemøsten og Afghanistan er foreløbig nået til Europa i 2015. Det er den største flygtningekrise siden Anden Verdenskrig.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip