44 dræbt og over 90 såret ved bombeangreb

To kraftige bomber rystede tirsdag Bagdad og dræbte mindst 44 mennesker og sårede over 90, siger politi og hospitalskilder i den irakiske hovedstad.

Angrebene sker efter en lang række angreb, som gør sidste uge til den blodigste i år indtil nu.

Ved tirsdagens angreb dræbte en bombe i det nordlige distrikt al-Shaab 38 mennesker og sårede over 70, mens en bilbombe i den sydlige bydel al-Rasheed kostede seks mennesker livet og årede 21, siger kilderne.

En talsmand for hæren siger til det statslige tv, at angriberen i al-Shaab, der er et overvejende shiamuslimsk område, både havde placeret en bombe og sprængt sig selv i luften med en selvmordsvest.

Premierminister Haider al-Abadi har sagt, at en politisk krise, der er udløst af forsøget på at gennemføre en regeringsrokade i forbindelse med kamp mod korruption, har fjernet fokus på kampen mod Islamisk Stat.

Islamisk Stat tog i sidste uge skylden for drab på over 100 mennesker i og i nærheden af Bagdad. Angrebene har skabt udbredt vrede mod myndighederne, som bliver kritiseret voldsomt for ikke at beskytte byen effektivt.

Tre bomber forskellige steder i selve Bagdad dræbte mindst 80 mennesker.

Den første bombe eksploderede i Bagdad-bydelen Sadr City, hvor mindst 55 mennesker blev dræbt. Eksplosionen fandt sted om formiddagen nær en skønhedsklinik i det shiamuslimske kvarter. De fleste af ofrene var kvinder.

Få timer efter eksploderede yderligere to bomber i henholdsvis Kadhimiya, hvor flertallet af indbyggerne er shiamuslimer, og derpå i et område af Bagdad, som er sunnimuslimsk.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip