44 irakiske parlamentsmedlemmer trækker sig i protest

44 irakiske parlamentsmedlemmer trak sig mandag fra deres poster, efter at sikkerhedsstyrker har ødelagt et tilholdssted for regeringsmodstandere nær den irakiske by Ramadi og i sidste uge anholdte det sunnimuslimske parlamentsmedlem Ahmed al-Alwani.

Meddelelsen blev givet på et tv-transmitteret pressemøde, hvor parlamentsmedlemmerne også krævede en "tilbagetrækning af hæren og frigivelse af Ahmed al-Alwani."

I sidste uge blev al-Alwani anholdt under et voldsomt angreb, der kostede hans bror og mindst fem sikkerhedsvagter livet.

Rømningen af lejren foregik mandag i Ramadi, der ligger vest for hovedstaden Bagdad, og som er regionshovedstad i Anbar-provinsen.

10 militante døde i kampene, da sikkerhedsstyrker angreb og ødelagde lejren, hvor regeringsdemonstranter gennem det seneste år har haft hovedsæde.

Mange sunnimuslimer føler sig marginaliseret af regeringen og uretfærdigt forfulgt af sikkerhedsstyrker.

Iraks premierminister, Nuri al-Maliki, sagde tidligere på måneden, at demonstranternes tilholdssted er blevet hovedkvarter for terrorbevægelsen al-Qaeda.

Han bad de uskyldige forlade stedet, så al-Qaeda var de eneste, der blev tilbage. Maliki gav dem "meget kort tid" til at komme væk.

Forud for angrebet var der frygt for, at en rømning af hovedsædet ville føre til endnu mere uro i landet, der er plaget af vold.

Mere end 6700 mennesker er blevet dræbt siden begyndelsen af året ifølge tal, der er udarbejdet af nyhedsbureauet AFP og baseret på sikkerhedskilder.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip