45 borgere i Esbjerg skal betale 2,3 mio. kr. tilbage til kommunen

Det er en opgørelse over indsatsen i 2012 mod socialt bedrageri der viser, at man har sparet kommunekassen i Esbjerg for 4,5 millioner kroner.

Ialt 45 borgere skal tilbagebetale 2,3 millioner kroner, mens der spares 2,2 millioner kroner i nedregulerede ydelser.

- 45 lyder måske ikke af mange, og det er nok heller ikke det reelle billede. Men det er en ganske fornuftig indsats, der også har en præventiv effekt, siger formanden for socialudvalget i Esbjerg Kommune, Henrik Vallø (K), til Dagens.dk.

Esbjerg har kørt et særskilt projekt over for 3.000 enlige førtidspensionister, og 42 af dem havde ikke orden i forholdene. De kunne ikke skrive under på en erklæring om at de bor alene, og derfor får det indflydelse på både de pågældenes og deres samleveres ydelser.

- Jeg tror ikke at alle bare bevidst snyder. Nogle har sikkert ikke tænkt over at de skulle fortælle kommunen om ændrede samlivsforhold, mens andre kan have glemt det. Desuden er det også komplekse regler, så alle er altså ikke nødvendigvis bedragere. Men med indsatsen sikrer vi et fortsat fokus på området, siger Henrik Vallø.

Han betegner omfanget af sociale bedragere om relativt lille, men også beklageligt at 42 førtidspensionister har hævet ydelser de reelt ikke har ret til.

- Der er også en klar tendens blandt borgerne til, at man ikke vil finde sig i socialt bedrageri. Det går jo ud over os alle sammen, og derfor får vi da også et stigende antal anonyme henvendelser fra borgerne. En del behandler vi selv, mens andre henvendelser går videre til andre myndigheder som politiet eller Skat, siger Henrik Vallø til Dagens.dk.

Esbjerg Kommune fortsætter indsatsen mod socialt bedrageri, og er du i tvivl om dine ydelser fra det offentlige, kan du ringe til kommunen og spørge.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip