451 indbrud på ét døgn i julen

Med de seneste tal for indbrud fra Rigspolitiet er denne jul en trist omgang i forhold til de foregående år.

Efterhånden er det samlede antal indbrud i julen nået op på 1376, og man skal tilbage til 2009 for at finde et højere tal. Dengang var tallet 1573 i den tilsvarende periode.

Første juledag havde politiet landet over travlt med at indtaste folks anmeldelser om ubudne gæster.

Det blev til 451 anmeldelser om indbrud i løbet af et enkelt døgn, viser en opgørelse fra Rigspolitiet, som følger udviklingen dag for dag.

Fynboerne ser ud til at være særligt hårdt ramt med 64 anmeldelser, mens Østjyllands Politi ligger øverst med 69 tilfælde.

Tyvenes udbytte er vidt forskelligt. I Randers blev der et sted stjålet en sparebøsse med et mindre kontantbeløb.

Men i det nordlige Aarhus mistede en familie ikke bare sparegrisen - på tabslisten står også to stole, to fjernsyn, en lampe, træfigurer, en pengeboks med arvesmykker, flere ure, en forstærker, en Playstation og to højttalere.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi blev der noteret 44 indbrud, og i Vindinge ved Roskilde lykkedes det for betjente at anholde et par indbrudstyve nærmest på fersk gerning.

På Bornholm er indbrud som sædvanlig noget af en sensation. Der kom én anmeldelse første juledag.

I Brøndby, Ishøj og andre kommuner, som hører under Københavns Vestegns Politi, er der optalt 25 indbrud. Derimod blev 43 adresser i Nordsjælland ramt.

At tallet er temmelig højt netop denne dag, er dog ikke overraskende. Det skyldes, at mange mennesker første juledag kommer hjem fra besøg hos familie og venner og gør en ærgerlig opdagelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip