47-årig universitetsrektor skal bekæmpe kriminalitet

Skrevet af admin

21/12/2015

Mest læste i dag

Henrik Dam, rektor på Syddansk Universitet, bliver fra årsskiftet ny formand for Det Kriminalpræventive Råd.

Den 47-årige Henrik Dam er uddannet jurist fra Københavns Universitet og afløser juraprofessor Linda Nielsen på formandsposten. Hun har været formand for rådet i tre år.

- Det er en væsentlig samfundsopgave, Det Kriminalpræventive Råd løfter. Med en bred dagsorden inden for forebyggelse handler det om ting, der vedrører os alle som borgere. Emner som indbrud og it-kriminalitet kender vi jo alle, siger Henrik Dam i en skriftlig kommentar.

Fokus er nu ifølge den nye formand på den strategi, som Det Kriminalpræventive Råd har fastlagt indtil 2017, hvor især forebyggelse af indbrud og hæleri, it-kriminalitet og ungdomskriminalitet bliver prioriteret.

Det lokale, kriminalpræventive samarbejde har peget på ungdomskriminalitet som den mest relevante udfordring i deres arbejde. Derfor vil rådet fortsat fokusere på, hvordan man kan støtte det arbejde bedst muligt.

Mange myndigheder, organisationer, foreninger og projekter arbejder med kriminalprævention, og det er rådets opgave at samle trådene og skabe overblik. Det Kriminalpræventive Råd bearbejder og formidler viden og løsninger fra forskning, politik og praksis.

Henrik Dam blev professor i 2005. Året efter blev han som 38-årig som den hidtil yngste udnævnt til dekan.

Han har været rektor på Syddansk Universitet siden 2014.

/ritzau/