48-årig er død efter politiskud i Slagelse

Skrevet af admin

19/01/2014

Mest læste i dag

En 48-årige mand fra Slagelse-egnen, der natten til fredag blev skudt i lysken af politiet, er søndag død på sygehuset.

- Vi har fået besked fra sygehuset om, at han er afgået ved døden i eftermiddag, siger Kristian Palmann Jensen fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, til Ritzau søndag aften.

Den 48-årige blev ramt af politiets kugler natten til fredag i Slagelse.

Her var han blevet smidt ud af værtshuset The Old Irish Pub. Det blev han åbenbart så vred over, at han trak en kniv og truede dørmanden.

Flere øjenvidner har til forskellige medier fortalt, at manden nægtede at lægge kniven, da politibetjente gav ham besked på det. Det fik betjentene til at affyre varselsskud, hvorefter de skød mod den 48-årige mand.

Fredag blev den 48-årige fremstillet i grundlovsforhør uden selv at være til stede. Her blev han fængslet for drabsforsøg og trusler mod dørmanden.

I forbindelse med grundlovsforhøret forlød det, at den såredes tilstand var stabil, men søndag døde han altså på Slagelse Sygehus.

Som altid, når politifolk affyrer tjenestepistolen, er det DUP, der undersøger episoden.

Når politiklagemyndighedens undersøgelse er afsluttet, vil DUP udarbejde en juridisk redegørelse om sagen til Statsadvokaten i København.

Det er herefter Statsadvokaten, der tager stilling til, om der eventuelt skal rejses tiltale mod nogle af de involverede polititjenestemænd.

/ritzau/