48-årig mand mistænkes for brand i Hillerød

Den mand, som politiet mistænker for at have påsat en brand i en beboelsesejendom på Centervænget i Hillerød, er 48 år og beboer i ejendommen, oplyser Nordsjællands Politi.

Den formodede brandstifter blev anholdt tidligt mandag morgen, og han fremstilles i grundlovsforhør mandag kl. 13 i Retten i Hillerød, hvor anklageren vil kræve ham varetægtsfængslet.

Branden hærgede ejendommens tag, og der er sket så store ødelæggelser på ejendommen, at det kan tage en rum tid, inden de evakuerede beboere kan tage deres lejligheder i brug igen.

- Hele taget er væk, og der er sket alvorlige vandskader, siger pressekoordinator Henrik Suhr, Nordsjællands Politi, til Ritzau.

Nogle af beboerne er blevet genhuset af kommunen, mens andre har fået hjælp af familie og venner, oplyser han.

Politiet fik klokken 0.42 natten til mandag en anmeldelse fra en lejlighed i Centervænget om, at en mand var brudt ind i en lejlighed gennem terrassedøren. Manden fortalte, at det brændte i hans egen lejlighed.

Da politi og brandvæsen var ankommet for at slukke branden, kom der en anmeldelse fra et nærliggende plejehjem om, at den samme mand havde opsøgt plejehjemmet og truet med en kniv, inden han forsvandt igen.

Mens brandslukningsarbejdet fandt sted, indledte politiet en eftersøgning efter manden, der allerede på det tidspunkt var mistænkt for at stå bag branden.

Helikoptere, hunde og PET's aktionsstyrke var i løbet af natten involveret i eftersøgningen.

Mandag morgen klokken 5.41 fik politiet en anmeldelse fra en vægter, der havde tilbageholdt en indbrudstyv på Københavnsvej.

Tyven viste sig at være identisk med beboeren fra den brændende lejlighed. Manden blev anholdt, og det foregik ifølge politiet "helt udramatisk".

Der er tale om en 48-årig mand, som politiet skønner er psykisk ude af balance.

/ritzau/

Dagens Gossip