48-årig momssvindler får millionbøde og to års fængsel

Skrevet af admin

14/01/2015

Dagens topnyheder

Bøde og erstatning på samlet 11,8 millioner kroner og to års i fængsel oveni.

Det blev straffen til 48-årige Henrik Mejdal, som var anklaget for at have snydt de offentlige kasser for 5,9 millioner kroner i skat og moms i forbindelse med et rengøringsfirma, som han drev.

Dommen blev afsagt i Retten i Glostrup onsdag, og helt præcist lyder den på, at manden skal betale de 5,9 millioner tilbage til Skat. Derudover får han en bøde på samme beløb.

Betaler han ikke bøden, får han 60 dages fængsel udover de to år, han skal afsone.

Ifølge anklagemyndigheden fandt svindlen sted fra januar 2008 til 2011.

I slutningen af 2011 valgte den nu dømte mand at flytte til Thailand med sin thailandske kæreste.

Mens han befandt sig i Thailand, fik han løbende tilsendt girokort med beløb, han skyldte Skat. Men han valgte at lade være med at svare på dem.

- Det er ikke beløb, jeg lige har. Der var mange cifre på de girokort, forklarer den 48-årige i retten.

I 2013 blev sagen overdraget til politiet, som valgte at fremlægge den samt omkring seks andre lignende sager om mistænkte svindlere - som befandt sig i udlandet - for en dommer.

Dommeren afsagde kendelser om varetægtsfængsling in absentia af de mistænkte personer, hvorefter den 48-årige og de andre blev efterlyst internationalt.

I alt tre af de eftersøgte er fundet, og ifølge senioranklager Bertil Håkonsson venter man nu på, at den internationale efterlysning også vil bringe resten af dem til Retten i Glostrup.

- Vi er trætte af, at de her personer stryger af sted til udlandet med store gevinster. De skal ikke bare kunne sige "ha ha" og slippe for straf, siger Bertil Håkonsson efter retsmødet.

Ifølge ham blev den 48-årige Henrik Mejdal fanget 22. december, da han var hjemme i Danmark på juleferie og blev taget i en færdselskontrol i Karlsunde.

Henrik Mejdal forklarer i retten, at han ikke flyttede til Thailand for at slippe væk fra Skats fangarme, men fordi han havde mødt en thailandsk kvinde.

For ham gav det mest mening at flytte til Thailand, da det var nemmere end at få kæresten ind i Danmark. Derudover er leveomkostningerne lavere i Thailand, siger han i retten.

Den 48-årige mand valgte at modtage dommen.

/ritzau/