49'er FX-kvinder laver dansk hattrick i Miami

Skrevet af admin

29/01/2016

Dagens topnyheder

Danmark har tre stærke besætninger i sejlsportens 49'er FX-klasse, som kæmper en hård kamp om en enkelt OL-billet.

Natten til fredag dansk tid understregede de tre besætninger ved World Cuppen i Miami, at de alle hører med i den absolutte verdenstop.

Ved målstregen i tiende sejlads krydsede de danske både den virtuelle linje som henholdsvis nummer et, to og tre med Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen som vindere.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen blev nummer to og er også nummer to i den samlede stilling, mens søstrene Maiken Foght Schütt og Anne-Julie Foght Schütt blev nummer tre i sejladsen.

Vejrforholdene var ifølge Ida Marie Baad Nielsen ideelle til et dansk topresultat.

- Vi blev sendt ud klokken 16 (lokal tid, red.). Da var det begyndt at blæse ti sekundmeter, samtidig med at det regnede, så det var rigtigt danskervejr, ligesom vi gerne vil have det, siger den 23-årige sejler til Politiken.

Sammen med Marie Thusgaard Olsen er besætningen nu nummer syv i det samlede klassement. Søstrene Foght Schütt er nummer 11.

Der resterer fire sejladser samt lørdagens medalrace, som skal fordele de endelige placeringer i toppen.

World Cuppen i Miami er den anden af de tre konkurrencer, som afgør, hvilken af de tre besætninger som kommer til OL i Rio de Janeiro.

Den sidste konkurrence er VM i midten af februar.

Også finnjolle-sejleren Jonas Høgh-Christensen viser god form i Miami. Han vandt den anden af de første fem sejladser i klassen og har lagt sig i spidsen af det samlede klassement.

Jonas Høgh-Christensen måtte nøjes med sølv ved OL i London efter have været snublende tæt på guldet, så han jagter kvalifikation til OL i Rio for at få revanche.

/ritzau/