5-1: Spanien får perfekt start på EM-titelforsvar

09/09/2014

Spaniens fodboldlandshold fik mandag aften en rigtig fin begyndelse på EM-titelforsvaret med en hjemmesejr over Makedonien i kvalifikationsgruppe C.

De tredobbelte europamestre sejrede 5-1 i Valencia i Spaniens første betydende kamp, siden holdet skuffende røg ud efter gruppespillet ved VM i sommer.

Siden slutrunden i Brasilien har velkendte navne som Xavi Hernandez, Xabi Alonso og David Villa sagt farvel til landsholdet.

Det var dog en anden gammel kending, der indledte scoringen i Valencia. Sergio Ramos scorede til 1-0 på et straffespark, da der var spillet et kvarter af kampen.

To minutter senere fik publikum i Valencia endnu mere at juble over, for da scorede Valencia-spilleren Francisco Alcácer til 2-0.

Makedonien bragte dog spænding ind i kampen, da Agim Ibraimi reducerede på et straffespark.

Kort før pausen gjorde Sergio Busquets stillingen til 3-1, og i anden halvleg lavede David Silva og Pedro Rodriguez kampens sidste mål.

Spanien vandt EM både i 2008 og 2012, og holdet triumferede også tilbage i 1964.

I de øvrige kampe i gruppe C tabte Ukraine 0-1 hjemme til Slovakiet, mens Luxembourg spillede 1-1 hjemme mod Hviderusland.

De to bedste hold kvalificerer sig direkte til EM-slutrunden i Frankrig.

Den bedste treer i de ni EM-kvalifikationsgrupper kommer også med til EM, mens de øvrige gruppetreere skal spille playoff-kampe.