5 babynavne, der er på vej frem

Selvom de store stjerner har det med at vælge de mærkeligste navne til deres børn, så kan vi almindelige dødelige ikke lade være med at skæve til dem.

Og efter et stykke tid har vi vænnet os til dem, og så kan vi ikke dy os for at hugge og stjæle, når det nyeste familiemedlem melder sin ankomst.

Den tendens gælder både i lille Danmark og i det store udland.

Læs også: Snedig far opkalder datter efter fodboldklub: Mor opdager det først to år efter

Amerikanske Today har samlet en håndfuld usædvanlige babynavne, som er ved at vinde frem, men som endnu ikke er blevet hvermandseje. Flere af disse navne er dukket op på kendisbabyers dåbsattester.

1. Edith. Det hedder filmstjernen Cate Blanchett’s lille datter, som hun adopterede sidste år.

2. Max. Navnet er bedst kendt som et drengenavn, men det nyeste er, at piger også kan hedde Max. Sangeren Jessica Simpson har valgt at kalde datteren Maxwell, også Mark Zuckerberg leger med navnet ved at lade datteren døbe Maxima.

Læs også: 7 babynavne, der giver dit barn succes i fremtiden

3. Bowie. Allerede inden musikeren Bowie døde, var der specielle navn på vej frem. Designeren Rebecca Minkoff’s søn hedder Bowie, ligesom skuespilleren Zoe Saldana’s ene tvilling.

4. River. Her har vi igen en kønsneutralt navn, som både piger og drenge kan bryste sig af. En af dem, der allerede er sprunget med på vandvognen, er skuespilleren Keri Russel, hvis søn hedder River. Og i 2014 besluttede musikeren Kelly Clarkson sig for at datterne skulle hedde River Rose

5. Silas. Navnet har fået en del medvind, efter stjerneparret Justin Timberlake og Jessica Biel kaldte deres søn det gamle bibelnavn. Andre populære bibelnavne til drenge i USA er Noah, Jacob og Ethan.  Forældre er formentlig ikke meget for at indrømme det, men de henter typisk inspiration til deres børns navne et bestemt sted.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip